FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

scottoiler- podmazivanje lanca

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
goran650 View Drop Down
Groupie
Groupie

Online Status: Offline
  Quote goran650 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: scottoiler- podmazivanje lanca
    Posted: 07 Feb 2010 at 9:44pm
Scottoiler služi za podmazivanje lanca i velika je pomoć onima koji putuju na duže relacije jer nema stajanja kako bi se sprejem podmazao lanac.

Scottoiler je gravitacijski sustav podmazivanja lanca i spojen je crijevom na vakum koji se nalazi na throttle-body-ju. Kad agregat ne radi, nema vakuma, pumpa ne radi, nema protoka ulja.
podmazivanje regulirate ručno.
od 2009 godine postoji opcija i elektronskog podmazivanja.
prednosti ovakvog načina podmazivanja lanca su višestruke: produljuje exploataciju  lanca, jednim punjenjem prelazite preko 5 tisuća kilometara ovisno o vremenskim uvijetima(na kiši trošita više ulja). ovo su sve iskustva onih koji ga imaju, a prolaze puno kilometara.

postavljanje: ispod sica, ispod bočnih plastika...
Kada vodite crijevo ka zadnjem lancaniku, to obicnu cinite uz ram. Pazite da crijevo vodite sa strane, nikako sa donje strane rama. Ovo je veoma bitno zbog kasnijeg dizanja na zadnji stender, u varijantama stendera koji pridrzavaju ram.
Svakako je jako bitno da vam spremnik bude dostupan za punjenje.
uz scottoiler dobijete i pola litre orđiđi ulja, postoje dvije vrste do 20 i od 20 stupnjeva C.
jedno od riješenja za poslije je OMV chainsaw oil i ima ga kupit kod nas,a treba probati i Stihl chainsaw oil, to je navodno najbolje.
http://www.scottoiler.com/ ovdje imate dodatna objašnjenja što i kako
http://www.youtube.com/watch?v=_eKO8QuTTmw&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=VNyAYv5NAMU

slika/video govori više od riječi, a i motor je pravi: suzuki v strom 650

dosta o ovoj temi imate jedino na http://v-strom.com.hr

na veliku žalost u nas hrvata nema  trgovine gdje ovo možete kupit.
10003248 ovo je kataloški broj proizvoda iz louis-a pa ko voli...

i evo nekoliko slika kako to izgleda

Back to Top
goran650 View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote goran650 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Feb 2010 at 10:02pm
cijena je prava sitnica 100 eur trenutno u louis-u. i još jedna slika za kraj
Back to Top
only one View Drop Down
Senior Member
Senior Member
forumski zlikovac br.1

Quote only one Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Feb 2010 at 10:05pm

Edited by only one - 09 Mar 2010 at 9:20am
ONLY ONE is R.I.P.
Back to Top
goran650 View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote goran650 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Feb 2010 at 10:54pm
i mislio sam da ćeš se javit sa takvim komentarima, a odgovor je: neće sigurno ić na gumu. provjereno. a to što nekoliko kapljica završi na felgi.. pitanje, što je lakše obrisati sa bilo koje površine: ulje ili sprej? mislim da odgovor već sam znaš. 
Back to Top
only one View Drop Down
Senior Member
Senior Member
forumski zlikovac br.1

Quote only one Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Feb 2010 at 11:04pm

Edited by only one - 09 Mar 2010 at 9:20am
ONLY ONE is R.I.P.
Back to Top
goran650 View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote goran650 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Feb 2010 at 11:36pm
uz pristojnu naknadu: ti plaćaš piće ke objasnim do detalja. eto može tako?
Back to Top
X4 power X4 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote X4 power X4 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Feb 2010 at 7:15am
....ZADNJIH 15 GODINA VOZIM SA "SCOTTOILER" I ZA MENE JE TO PRAVA STVAR,MORAM UZ TO RECI DA VOZIM VECINOM DUGACKE RELACIJE,
STO SE ULJA NA GUMI-FELGI TICE NI MANJE A NI VISE NEGO KAD NORMALNO PODMAZUJES ..... MOJE ISKUSTVO ........ (ako kog zanimaBig smile
Back to Top
goran650 View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote goran650 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Feb 2010 at 6:17pm
ovu temu sam otvorio najviše iz razloga što nakon razgovora sa dosta naših članova nisu znali za ovo. možda griješim, ne želim se pravit pametan. većina teksta je sa foruma v strom riders croatia gdje sam član. nešto internet...

Rezervoar sadrži 60ml od Scottoil-a
Pomaže dalanac pruža efektivan prijenos snage i daje čišći, tiši, glađi  prijenos snage,a i lanac se ne grije tijekom eksploatacije.
po iskustvima drugih, vijek lanca se produljio skoro duplo što nije zanemarivo obzirom na cijenu istog i interval zamjene.

od prošle godine postoji
Scottoiler vSystem & Mark7 Touring komplet koji koristi elektromagnetsku klipnu pumpu za podmazivanje.
predrasuda je da se scottoiler ne ugrađuje na r-ove. znam da će neki biti sumnjičavi zbog "ulja na gumi". centrifugalna sila će odradit svoje. upalite motor i probajte sami sa vodom. vidjet ćete o čemu govorim.
evo nekoliko slika novog, poboljšanog scott-a.

Back to Top
X4 power X4 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote X4 power X4 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Feb 2010 at 7:01am
....KOSTA   260,- € ,  A ONI MEHANICKI 129,- MOMENTALNO 99,- € ......
Back to Top
veka84sb View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote veka84sb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Feb 2010 at 9:09am
Mislim da je to sve jako ljepo ,ali kada se pogleda vijek trajanja lanca i koliko sve to skupa kosta malo racunanja koliko se para daje na odrzavanje i ciscenje ,o vremenu da ne pricam +jos sada kupovanje tamo nekih naprava od 200 eura da bi se produzio vijek lanca ... 

Mislim da se treba pitati koliko je to ustvari iskoristivo i dali je isplativo?

E da.. jos jedna stvar .... to rijesava podmazivanje ,...a i dalje ostaje ciscenje!
"It's not the speed that kills, but sudden stopping!" - Jeremy Clarkson TOP GEAR!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53
Copyright ©2001-2008 Web Wiz