| Author |
Topic Search Topic Options
|
hbd1379
Senior Member
Online Status: Offline
|
Quote Reply
Topic: Balcan Route 09 Posted: 24 Nov 2009 at 8:21am |
Sezona gotova,motori spremljeni,jedino sto nam preostaje je druziti se i prisjecati svega sto se dogadjalo predhodnih par mjeseci.Iz toga razloga odlucio sam se da podijelim sa vama svoje dojmove sa jedne krasne ture od 3500 km,ture koja je meni bila posebna,dali zbog novog motora ili zato sto mi je bila i jedina duza voznja u sezoni,stvarno neznam,a mozda i posebna zbog nekoliko predivnih ljudi koje smo upoznali...Pa da krenemo...
U zimskim mjesecima pocetkom godine pocelo se dogovarati ,kako bi bilo dobro napraviti jedan ozbiljniji djir po Balkanu.U samom startu naznacili smo da isti nebi trebao biti nikako ispod osam-devet dana.Na kraju je pao dogovor da se u devet dana prodje kroz devet razlicitih drzava....Bosna i Hercegovina - Crna Gora - Albanija - Makedonija - Grcka - Turska -Bugarska - Srbija - Hrvatska...
U razgovorima tko bi bio zainteresiran za takav put,sastavio se spisak od dvanaest ljudi,deset iz Slav. Broda,jedan iz Mostara i jedan iz Rijeke...stara garda,stara i po godinama ali i po dugogodisnjem poznanstvu.Slijedeci korak u organizaciji je bio smjestaj,ipak smo malo prestari za sheme satora ,vreca itd...s obzirom da sam ja definitivno najmanje ucestvovao u cijeloj organizaciji,( opravdano odsutan-Irak )necu nista opisivati kako se sta rezerviralo itd ,samo cu pohvaliti naseg predsjednika Euro bikera Abaza na vrhunskoj organizaciji..kako ovo radim za vrijeme posla,materijale cu stavljati svaki dan pomalo
Edited by hbd1379 - 13 Dec 2009 at 2:22pm
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 8:31am |
Prvi dan :Polazak ispred Harleya,naravno..Primjecujem da svi na motorima imaju bocne kofere osim mene(zamjerili su mi se jos od Aprilije Future).
Prvo stajanje negdje na pumpi u Bosni,tankanje motora i nas samih
nakon toga voznja do Mostara,u Sarajevu smo imali mali show....
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 9:02am |
Mostar - Franjo nas docekuje u izvrsnom restoranu gdje nam je priredjen velicanstveni rucak,usput nam dijeli majice koje je specijalno odstampao za ovu priliku.Iste su sa logom naseg kluba i logom Euro bikera, hvala Franc jos jednom na svemu..
Breza se izvinjava ekipi ( sala naravno ) jer je u Sarajevu zapeo sa bocnim koferom za neki auto(nista ozbiljno-steta nikakva),pa nas je valjda pola policije iz Sarajeva krenula traziti.Naime, tip iz auta se predomislio i prijavio kako smo navodno pobjegli a kada se kontakt dogodio odmahnio je samo rukom u smislu OK je ,vozite dalje...Nakon naseg zaustavljanja nekoliko kilometara izvan Sarajeva ,stigla su ni manje ni vise nego cetiri policijska auta,izgledalo je kao da je medju nama nekakav kriminalac a ne nas dida Breza,hahaha
Edited by hbd1379 - 29 Nov 2009 at 3:12pm
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 9:23am |
Nakon vrhunskih skoljki i malo vece kolicine vina ipak se moralo krenuti dalje.Cilj je stici do Kotora u Crnoj Gori gdje nocimo
Slijedece stajanje je na prvoj pumpi iza Dubrovnika

|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 9:32am |
Nakon onakvog vina Brezi bas voda ne prija,stari je to vuk
Prvo pokazivanje umora,mislim da je ipak starost u pitanju
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 9:41am |
 Crna Gora - nevjerovatno ali imam samo dvije slike i to sa parkiralista nekakvog poduzeca gdje smo parkirali motore.....Vjerovatno je umor ucinio svoje,nitkome nije palo napamet ,osim Brezi, da ponese foto aparat,ali njegov je riknuo pa tako da nemam vise slika
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 9:48am |
Drugi dan ....Albanija,na granici nas docekuje predsjednik Euro bikera Albanije, Amos Dojaka,istu prelazimo za pet minuta,za nepovjerovati
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 10:00am |
Slijedece iznenadjenje sto nam je Amos priredio je policijska pratnja uz pomoc koje smo usli u Tiranu.Uvezli smo se kao nekakve jako vazne face,pa tako se prate drzavnici,ostali smo sokirani......svaka cast...
Albanski policajci iz pratnje
Kakva slucajnost,bas taj dan da se odrzavaju prvi Moto-susreti u Tirani,iste je organizirao klub Steel Wings
|
|
TOMULJA
|
 |
hbd1379
Senior Member
|
Quote Reply
Posted: 24 Nov 2009 at 1:19pm |
jos malo slika sa susreta